Byggstart närmar sig för Solhemsprojektet i Mönsterås

Illustration av det planerade äldreboendet och förskolan i Mönsterås kommun

Vectura Fastigheter kommer att vara med och bidra till Mönsterås kommuns stora välfärdssatsning genom att utöka platser för både äldreomsorgen och förskolan. Under hösten är det dags för byggstart av det integrerade äldreboendet och förskolan på den välkända Solhemstomten i Mönsterås.

Vectura och Mönsterås kommun tecknar under dagen ett entreprenadavtal tillsammans med Peab. Efter att trepartsavtalet har tecknats kommer Vectura under hösten att driva projektet vidare med Peab som byggpartner med sikte på ett preliminärt tillträde under mars 2020.

Vi ser fram emot att fortsätta samarbetet och driva Solhemsprojektet vidare tillsammans med Mönsterås kommun. Det nära samarbetet har möjliggjort att vi tillsammans har hittat innovativa lösningar på hur en integrerad samhällsbyggnad kan skapa en brygga över generationsgränserna genom att förena kommunens äldreboende och förskola. Under hösten inleder vi projektets byggstart tillsammans med Peab vilket vi ser framemot, säger Susanne Ekblom, VD på Vectura Fastigheter.

Solhemsprojektet är en oerhört viktig välfärdssatsning för Mönsterås kommun som vi är mycket stolta över. Jag är glad att arbetet går framåt som planerat och att samarbetet fungerar bra, säger Anders Johansson (C), ordförande i kommunstyrelsen.

Om projektet

Omgivet av en rik och varierad utemiljö beläget i ett fint väderstreck kommer Mönsterås kommun att bedriva äldreboende och förskola om totalt 4 150 m2. Äldreboendets kommer bestå av två våningsplan indelat i fyra enheter med totalt 40 lägenheter och gemensam innegård. I byggnaden kommer även ett tillagningskök att byggas och kaféverksamhet planeras. Förskolan är en enplansbyggnad fördelat på fyra avdelningar med plats för totalt 80 barn. Barn och äldre i samma byggnad möjliggör gemensamma måltider och gemensamma utevistelser i trevliga miljöer.

Vectura Fastigheter

Vectura är ett fastighetsbolag, som ägs av Patricia Industries – en del av Investor AB. Vectura fokuserar på ett fåtal fastighetssegment: samhällsfastigheter, kontor och hotell. Vi förstår våra kunders affärer och behov väl. Vi är en långsiktig aktör som strävar efter att vara den självklara fastighetspartnern för våra hyresgäster.

Vectura grundades i slutet av 2012. Några av våra största kunder är Aleris, Grand Hôtel och Investor AB.

Vi hjälper till att utveckla våra kunders verksamheter genom att skapa rätt förutsättningar för deras verksamheter via våra fastigheter. Vectura medverkar i alla steg i värdekedjan, från identifiering av mark och byggrätter till förvaltning och utveckling.

Vår affär bygger på att utveckla, förvalta och äga hållbara och innovativa fastighetslösningar – vi har ingen exitstrategi.

Länk till MyNewsdesk

Ladda ner PDF

Pressmeddelandes_Byggstart närmar sig för Solhemsprojektet i Mönsterås.pdf

Relaterade länkar