Norlandia öppnar forskningsinriktat äldreboende i GoCo Health Innovation City.

GoCo, Joel-Ambre, Norlandia, Nathalie Boulas Nilsson.

GoCo Care är en satsning riktad mot vårdgivare som vill samarbeta för att skapa morgondagens hälsovård. Först på plats är Norlandia som öppnar ett forskningsinriktat äldreboende med 60 lägenheter i tre våningsplan i GoCo Care – den nya byggnaden för framtidens omvårdnad i GoCo Health Innovation City som invigs redan 2023.

GoCo Health Innovation City möter Life science-branschens önskemål om en gemensam plattform för hälsoinnovation. Samverkan är en kritisk fråga för en bransch med fortsatt hög innovationstakt och för att kunna utmana i den globala konkurrensen.

– Vi är inte bara öppna för nya, bättre arbetssätt utan arbetar aktivt för att finna dem genom samarbeten, vidareutbildning och att ta del av den senaste forskningen. Med den här etableringen hoppas vi få ännu större möjligheter att samarbeta med forskare och andra företag som delar vår och GoCos vision om att öppenhet och samskapande är vad som driver innovation, säger Nathalie Boulas Nilsson, Sverigechef för Norlandia Health & Care Group (NHC).

Boendet får en innovationsprofil och öppnar för samarbeten och forskningsprojekt med målet att hitta nya lösningar och arbetssätt som förbättrar äldrevården. Ett forskningsprojekt har redan diskuterats tillsammans med Age Cap – en sammanslutning av institutioner och forskare på Göteborgs universitet och Chalmers. Projektet undersöker hur konst kan påverka välbefinnandet hos de äldre och låter dem påverka vilken konst som visas på äldreboendet.

– Vi är väldigt glada över att få välkomna en så stor och innovationsinriktad aktör som Norlandia. Det blev snabbt tydligt att Norlandia delar GoCos vision och vi ser fram emot att följa hur deras etablering här kan förbättra äldrevården i stort, säger Joel Ambré, GoCo Health Innovation City.

GoCo Care får ett tillgängligt läge och blir den första byggnaden som möter besökare till Life science-staden som snabbt växer fram bredvid AstraZeneca i Mölndal. Här finns service och en ankomsthall som underlättar för både boende och besökare med god tillgänglighet. GoCo Care är redan uthyrt till hälften och övriga ytor hyrs ut till andra vårdgivare som likt Norlandia vill verka i GoCos innovationsklimat.

GoCo Health Innovation City drivs av Vectura Fastigheter i Stockholm och Next Step Group i Hovås, med AstraZeneca som initiativtagare. Visionen är att skapa en global hub för life science-branschen, där kreativitet och utbyte av idéer är inbyggt i hela staden. GoCo Health Innovation City kommer att erbjuda över 100 000 kvadratmeter yta och kapacitet för 350 företag och 7000 människor, som förenas genom att verka i life science-branschen.

Länk till MyNewsdesk