Nu startar bygget av Villa Brage i Djursholm

Idag togs det första spadtaget av Villa Brage, Djursholms nya vård- och omsorgsboende. Boendet med 60 platser kommer att stå klart 2025, och blir ett viktigt tillskott då antalet äldre i Danderyd väntas öka.

Ett stenkast från Djursholmstorg, vid Anna Whitlocks park, byggs nu det nya vård- och omsorgsboendet Villa Brage. Gestaltningen är inspirerad nordisk design med stor hänsyn till de boendes fysiska behov. Utöver 60 lägenheter med trinettkök innehåller Villa Brage en stor festsal, och lokaler för gym, hår- och fotvård.

- Det är glädjande att vi nu är igång med bygget. På en väl vald plats i vackra omgivningar kommer vi att skapa en boendemiljö där både form och funktion anpassas efter de äldres förutsättningar, säger Nils Resvik, projektutvecklingschef på Vectura Fastigheter.

- Danderyd ska vara den bästa kommunen för äldre att bo i. Vi ser att närheten mellan våra verksamheter kan ge möjlighet till givande samarbeten, bland annat om aktiviteter för äldre. Detta symboliska spadtag visar på vår goda samverkan mellan offentligt och privat när vi utvecklar äldreomsorgen”, säger Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande i Danderyd.

- Dessutom känns det extra roligt att bara ett stenkast bort ligger vår nyanlagda demokratipark Anna Whitlock. Det är en fantastisk miljö för de boende och deras anhöriga”, säger Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande i Danderyd.

För mer information, vänligen kontakta

Nils Resvik, projektutvecklingschef Vectura, Nils.Resvik@vectura.se

Vectura är ett fastighetsbolag som utvecklar utrymmen för nya framsteg genom egen produktion och långsiktig förvaltning. Minst 100 år brukar vi säga. I våra fastigheter vill vi att Sveriges främsta aktörer inom sektorn life science ska inspireras till nya idéer, känslor och lösningar. Med nya sätt att samarbeta, nya sätt att bygga och nya sätt att tänka skapar vi förutsättningar för fruktsamma möten. För företag, kommuner och människor som är engagerade i omsorg, liv och hälsa. Vårt högre mål är att klara mänsklighetens framtida utmaningar. Vår långsiktighet garanteras av våra ägare, Patricia Industries, en del av Investor.

Länk till MyNewsdesk

Relaterade länkar