Pixelgen Technologies väljer Forskaren i Hagastaden för fortsatt tillväxt

Foto: Pixelgen Technologies

Bioteknikföretaget Pixelgen Technologies AB, som utvecklar banbrytande life science-verktyg för cell-analys, har tecknat hyresavtal om ca 600 kvm kontor och labb på våning sex i Vecturas life science-hubb Forskaren. Flytten till Forskaren ska bidra till Pixelgens tillväxt och ökad möjlighet att expandera både sin forskning och utveckling, samt sin produktionskapacitet i specialanpassade lokaler mitt i hjärtat av attraktiva Hagastaden, i samverkan med övriga aktörer i Forskaren.

Pixelgen är ett startup bioteknikföretag som utvecklar protokoll, reagens och mjukvara för immuncellforskning. Företaget har expertis inom flera områden, som molekylär cellbiologi, immunologi, proteomik samt dataanalys och mjukvaruutveckling. Pixelgens mål är att utveckla nydanande analysverktyg som leder till ökad förståelse för biologi, i hälsa och i sjukdom, genom innovativ forskning och utveckling.

Pixelgen grundades 2020 och har sedan dess expanderat starkt genom att utöka team inom forskning, utveckling, dataanalys, produktion, sälj och marknadsföring. Företaget sitter idag på KI Campus men flyttar i april 2024 till de ca 600 kvm nya lokalerna med både kontors- och labbverksamhet i Forskaren.

- När vi nu går in i en ny fas som ett kommersiellt bolag där vi fortsätter expandera ökar behovet av större och specialanpassade lokaler. För oss var det viktigt att stanna i hjärtat av var merparten av Sveriges spjutspetsforskning inom medicin och teknologiutveckling sker, det vill säga i närheten av Karolinska Institutet, SciLifeLab och KTH. Allt detta får vi i och med flytten till Forskaren nästa år, säger Simon Fredriksson, VD på Pixelgen Technologies.

- Forskaren är det mest eftertraktade stället i Stockholm för life science företag och att ett så spännande och framåtsträvande bolag som Pixelgen valt att flytta in är otroligt kul. De blir ett perfekt tillskott i Forskaren. Vi ser verkligen fram emot att välkomna Pixelgen till Forskaren och hjälpa dem att fortsätta att utvecklas och växa, tillsammans med alla de andra spännande hyresgästerna, säger Micael Averborg, Affärsutvecklingschef på Vectura.

  Den 24 000 kvm stora life science hubben Forskaren, i Stockholms växande stadsdel Hagastaden, blir en självklar knutpunkt för aktörer inom life science-sektorn, men även en samlingsplats för allmänheten med hållbar- och innovativ mat från Urban Deli samt en ny typ av life science-upplevelse genom Tekniska museets filial på entréplan. Forskaren beräknas stå färdig under årsskiftet 2023 – 2024.

  Pixelgen
  Pixelgen Technologies AB grundades 2020 av en grupp passionerade, erfarna innovatörer och entreprenörer med en vision att leverera ny spatial förståelse till biologin genom att mappa cellytans proteiner och deras spatiala förhållanden. Företaget har utvecklat Molecular Pixelation, en DNA-baserad teknologi för att analysera proteiner på cellytan för att få nya insikter i cellulär aktivitet som kommer att leda till bättre mediciner och diagnostik.

  Vectura
  Vectura är ett fastighetsbolag som utvecklar utrymmen för nya framsteg genom egen produktion och långsiktig förvaltning. Minst 100 år brukar vi säga. I våra fastigheter vill vi att Sveriges främsta aktörer inom sektorn life science ska inspireras till nya idéer, känslor och lösningar. Med nya sätt att samarbeta, nya sätt att bygga och nya sätt att tänka skapar vi förutsättningar för fruktsamma möten. För företag, kommuner och människor som är engagerade i omsorg, liv och hälsa. Vårt högre mål är att klara mänsklighetens framtida utmaningar. Vår långsiktighet garanteras av våra ägare, Patricia Industries, en del av Investor.

  Länk till MyNewsdesk