Tidskapselceremoni och stomresning för Permobils nya huvudkontor

Fotograf: Olle Melkerhed

Vectura utvecklar Permobils huvudkontor i Birsta utanför Sundsvall. En satsning som båda parter tillsammans gör för att bygga en framstående och hållbar fastighet med tillgänlighet i världsklass. I måndags uppmärksammades en viktig milstolpe för projektet då fastighetens stommar reses. För att fira detta placeras en tidskapsel i grunden, med innehåll från Vectura, Permobil och Sundsvalls kommun.

Den 13 000 kvm stora byggnaden i Birsta kommer under hösten 2024 bli Permobils nya huvudkontor och innhålla tillverkning, forskning och utveckling - en arbetsplats för ca 250 medarbetare som idag arbetar i Timrå. Extra fokus i detta projekt är att fastigheten ska innehålla hög tillänglighet och inkludering, samtidigt som det kommer andas hållbarhet och spegla den omkringliggande naturen.

Vectura utvecklar i samspel med Permobil fastigheten för att medarbetarna ska få de bästa förutsättningarna för deras verksamhets behov och en fastighet som under en lång tid kommer stå på platsen. Permobils medarbetare har under projektets process varit engagerade och delaktiga genom bland annat workshops och en vernissage som speglar den framtida arbetsplatsen.

- Medarbetarnas engagemang har varit en otroligt viktig drivkraft när utformat framtidens Permobil i Sundsvall. Tillgängligheten är en hjärtefråga för oss och också extra bra att hållbarheten fått vara en viktig del i byggnaden, säger Linda Nilsson, Senior Project Manager Permobils new site. Vårt bidrag till tidskapseln blir en modell i lego av vår rullstol F5 Corpus VS. Den tycker vi representerar Permobils innovationskraft på bra sätt i nutid!

- För oss är detta ett mycket spännande och fint projekt som vi är stolta över att utveckla tillsammans med Permobil. Att arbeta med tillgänlighet på det här unika sättet är väldigt roligt och att dessutom få möjlighet att lära oss så mycket från Permobil, som ju är experter inom området. Det kommer vi ha stor användning av i våra framtida projekt, säger Joel Ambré, vd på Vectura.

  Målsättningen med satsningen är att skapa en hållbar arbetsmiljö för Permobils medarbetare där tillgänglighet verkligen står i centrum och för Vectura blir projektet ett viktigt startskott i det framtida utvecklandet av sitt arbete med tillgänlighet i alla sina projekt.

  Sundsvall kommun representerades vid tidskapselceremonin av Jonas Walker, kommundirektör Sundsvall och Jeanette Hedlund, ordförande Stadsbyggnadsnämnden Sundsvall. De önskade lycka till med byggnationen och bidrog med en liten Sundsvalls drake till tidskapseln.

  Om Vectura
  Vectura är ett fastighetsbolag som utvecklar utrymmen för nya framsteg genom egen produktion och långsiktig förvaltning. Minst 100 år brukar vi säga. I våra fastigheter vill vi att Sveriges främsta aktörer inom sektorn life science ska inspireras till nya idéer, känslor och lösningar. Med nya sätt att samarbeta, nya sätt att bygga och nya sätt att tänka skapar vi förutsättningar för fruktsamma möten. För företag, kommuner och människor som är engagerade i omsorg, liv och hälsa. Vårt högre mål är att klara mänsklighetens framtida utmaningar. Vår långsiktighet garanteras av våra ägare, Patricia Industries, en del av Investor.

  Om Permobil
  Permobils grundare Dr. Per Uddén såg det som en grundläggande mänsklig rättighet för individer att uppnå största möjliga självständighet. Permobil är ledande inom avancerade mobilitetslösningar och är dedikerade att förstå användarens behov på individnivå och förbättra deras livskvalitet. Våra lösningar inkluderar eldrivna- och manuella rullstolar, sittdynor och positioneringsprodukter samt service och digitala lösningar. Permobil är en del av Patricia Industries, ett dotterbolag till Investor AB, och har sitt huvudkontor i Sverige. Permobil har 1 700 medarbetare i mer än 15 länder runt om i världen. Företaget grundades 1967. För mer information, besök www.permobil.com

  Länk till MyNewsdesk