Vectura Fastigheter väljer arkitektbyrån 3XN för Forskaren och inleder samarbete med Tekniska museet

Under dagens lanseringsevent den 30 januari presenterades det utvalda bidraget framtaget av arkitektbyrån 3XN. I uppdraget ingår att ta fram den nya life science byggnaden Forskaren i Hagastaden. Tillsammans med Tekniska museet skapas också rum för publika upplevelser inom life science.

– Vi är oerhört nöjda med 3XN:s bidrag och gläds åt att gestaltningen möjliggör Forskarens vision om att vara en innovationspartner för liv och hälsa, säger Micael Averborg, affärsutvecklingschef på Vectura Fastigheter.

Det parallella arkitektuppdraget har pågått under hösten 2019 och deltagande byråer var 3XN, DinellJohansson, White och Tengbom. I slutet av november var det dags för slutpresentationer av de deltagande arkitekterna och efter bedömningsgruppens utvärdering stod det klart att 3XN:s förslag var det som allra bäst mötte Vecturas programskrivning.

Samarbete med Tekniska museet

En annan höjdpunkt under lanseringseventet var offentliggörandet av att Vectura Fastigheter inleder ett prestigefyllt samarbete med Tekniska museet. På Forskarens entréplan kommer en spännande utställningsverksamhet, i samarbete med museet, att äga rum och planeringen pågår för fullt. Utställningen förväntas attrahera såväl boende, arbetande och studerande i området men även locka besökare utifrån och på så sätt bidra till att göra Hagastaden till en destination och levande stadsdel.

– Samarbetet med Tekniska har en avgörande betydelse för att fullfölja vårt löfte och möta Hagastadens vision om att bli en ”vetenskapsstad i världsklass”, säger Micael Averborg, affärsutvecklingschef på Vectura Fastigheter.

– Vi behöver platser där vi kan mötas och prata om vår gemensamma framtid. I en tid av snabb teknikutveckling är det mer relevant än någonsin att forskning och näringsliv möter en bred allmänhet. En plats där nya perspektiv ges och utforskas. Forskaren ska bli en sån plats, säger Peter Skogh, museidirektör på Tekniska.

Forskaren erbjuder flexibla kontorsytor och kreativa koncept i ett område som även huserar några av de mest intressanta life science-aktörerna i världen. Med sina 24 000 kvadratmeter blir Forskaren en viktig aktör i området där samarbete kan frodas. Utöver flexibilitet och kreativitet har ytorna även ett stort fokus på det senaste inom smart mat och dryck.

I november 2019 lanserades en ny hemsida med mer information om Forskaren: www.forskaren.nu

Vectura Fastigheter

Vectura Fastigheter skapar värde för människor, företag och samhälle genom att utveckla upplevelser och platser. Vectura är ett fastighetsbolag som grundades 2012 och ägs av Patricia Industries – en del av Investor AB. Vi utvecklar, förvaltar och äger fastigeheter inom segmenten samhällsfastigheter, kontor och hotell.

Länk till MyNewsdesk

Ladda ner PDF

Pressmeddelande 30 januari_Vectura Fastigheter lanserar Forskaren.pdf

Relaterade länkar