Vectura inleder samarbete med Ansvar Säkerhet

Fastighetsbolaget Vectura inleder samarbete med Ansvar Säkerhet för att skydda de som arbetar på byggarbetsplatserna. Genom samarbetet får Vectura bakgrunds- och arbetsplatskontroller, av Ansvar Säkerhet, på de entreprenörsföretag som arbetar för bolaget i flera pågående projekt. Genom dessa kontroller ska man bland annat säkerhetsställa att det inte förekommer illegal arbetskraft.

Organisationen Ansvar Säkerhet arbetar för att skapa trygga, lagliga och säkra verksamheter, fria från arbetslivskriminalitet och arbetskraftsexploatering. Framåt kommer Ansvar Säkerhet kontrollera Vecturas underleverantörer för att stävja ekonomisk brottslighet och illegal arbetskraft.

– På Vectura har vi givetvis nolltrollerans mot att illegal verksamhet bedrivs på våra arbetsplatser. Samtidigt vet vi att det i branschen förekommer företag och individer som fuskar med löner, skatter och arbetsvillkor. Vi vill ta vårt ansvar och göra vårt yttersta för att förhindra detta och kommer därför tillsammans med Ansvar Säkerhet fördjupa vårt arbete med att skapa långsiktigt hållbara arbetsplatser och arbetsvillkor, säger Petter Ekevärn, Projektutvecklingschef på Vectura.

Fusk inom byggbranschen har pågått länge. Löner som är långt under nivåerna för kollektivavtal, betalas ut, underleverantörer till byggföretag anställer arbetskraft där villkoren är undermåliga eller svart. Därför är behovet av företag som tar sitt samhällsansvar, stort. Ansvar är viktigt och helt avgörande för att utvecklingen inom branschen ska se ljusare ut.

- Vi är oerhört stolta och glada att Vectura anslutit sig till vår verksamhet där vi tillsammans flyttar fram positionerna för en ansvarstagande fastighetsbransch. Inom ramen för Ansvar Säkerhet ser inte sällan kopplingar via Östeuropiska företag till ryska korrumperade politiker. I dagsläget är det extremt vitalt att säkerställa med vem du gör affärer. Tillsammans med Vectura garanterar vi en trygg, vitt och säker arbetsmarknad, säger Jessica Löfström ordförande för Ansvar Säkerhet.

    Genom Vecturas samarbete med Ansvar Säkerhet ska man kunna förhindra illegal och svart arbetskraft. För Vectura ser man detta som en möjlighet att visa fler aktörer inom branschen att de också bör ta samma samhällsansvar.

    - Nu hoppas vi fler aktörer inom bygg- och fastighetsbranschen tar samma steg som oss. Det är tillsammans vi kan göra skillnad och bygga Sveriges framtid på ett rättvist och lagligt sätt, säger Petter Ekevärn, Projektutvecklingschef på Vectura.      Vectura är ett fastighetsbolag som utvecklar utrymmen för nya framsteg genom egen produktion och långsiktig förvaltning. Minst 100 år brukar vi säga. I våra fastigheter vill vi att Sveriges främsta aktörer inom sektorn life science ska inspireras till nya idéer, känslor och lösningar. Med nya sätt att samarbeta, nya sätt att bygga och nya sätt att tänka skapar vi förutsättningar för fruktsamma möten. För företag, kommuner och människor som är engagerade i omsorg, liv och hälsa. Vårt högre mål är att klara mänsklighetens framtida utmaningar. Vår långsiktighet garanteras av våra ägare, Patricia Industries, en del av Investor.

      Länk till MyNewsdesk