Vectura inleder samarbete med Zengun kring Forskaren

Forskaren i Hagastaden

Vectura har tecknat avtal med Zengun avseende projektering och planering av nybyggnationen Forskaren i Hagastaden. Ambitionen från båda parter är att samarbetet fortsätter i en byggentreprenad. Den nya byggnaden kommer att bli ett nytt innovationscenter inom life science och beräknas stå klar för inflyttning årsskiftet 2023-2024.

Forskaren kommer att bidra till en vetenskapsstad i världsklass genom att skapa en kreativ mötesplats för talanger och nytänkare inom life science. Byggnaden kommer att erbjuda 24 000 kvm flexibla kontor, gemensamma ytor och det senaste inom smart mat och dryck. Gatuplanet kommer vara öppet för allmänheten och erbjuda event, föreläsningar och utställningar som utmanar våra invanda idéer och föreställningar. Här är alla som är nyfikna på och vill veta mer om life science välkomna. Byggnaden ska certifieras enligt LEED platinum och enligt WELL.

-Vi är mycket glada över förtroendet att få starta ett samarbete med Vectura kring denna fantastiskt spännande fastighet som inrymmer så stora ambitioner, säger Sture Nilsson, VD, Zengun.

-Med Forskaren vill vi göra det möjligt för företag inom life science att växa genom att skapa kontor som öppnar upp för innovation, kreativitet och kunskapsutbyte. Vi ser därför framemot att inleda ett samarbete tillsammans med Zengun som är en stark lokal aktör med erfarenhet av komplexa byggprojekt med fokus på kontor i Stockholm, säger Petter Ekevärn, Projektutvecklingschef på Vectura Fastigheter.

Zengunkoncernen är en av de ledande byggentreprenörerna i Stockholm. Gruppen driver byggprojekt på uppdrag av välkända aktörer i fastighetsbranschen med huvudfokus på kommersiella fastigheter i Stockholm. Några projekt i portföljen är Haga Norra för Bilia, Urban Escape och Sergelhuset.

Läser mer om Forskaren på forskaren.nu

Vectura 

Vectura skapar värde för människor, företag och samhälle genom att utveckla upplevelser och platser. Vi utvecklar, förädlar, förvaltar och äger fastigheter inom segmenten samhällsfastigheter och kommersiella fastigheter. Vectura är ett fastighetsbolag som grundades 2012 och ägs av Patricia Industries – en del av Investor.

Länk till MyNewsdesk

Relaterade länkar