Specialistvårdkoncernen Atleva etablerar i GoCo Health Innovation City – samlar alla Göteborgskliniker i nya stadsdelen för life science i Mölndal.

Nu är det klart att den ledande svenska specialistvårdkoncernen inom hand- och fotkirurgi – Atleva – förlägger alla fyra göteborgsbaserade kliniker i GoCo Health Innovation City. Satsningen görs i nya kvarteret GoCo Clinic som blir ett 8000 kvadratmeter stort center för specialiserad utförandevård och en viktig pusselbit i klustrets utveckling.

– Vi attraherades av GoCos vision där olika inriktningar inom hälsa skapar nya samarbeten över de traditionella gränserna. GoCo Clinic blir ett center för högkvalitativ utförandevård med samverkan mellan många starka aktörer och nu samlokaliserar vi alla våra kliniker i rätt sammanhang, säger Ola Collin, Grundare och Etableringschef på Atleva.

Förutom HandCenter som är Sveriges största privata aktör inom handkirurgiska ingrepp ingår FotCenter, Smärthjälpen och den förebyggande hälsoverksamheten och företagshälsan Werbe & Partners i koncernen som grundades 2008.

– Att få utförandevård på plats är en viktig pusselbit i klusterutvecklingen där vi arbetar aktivt för att skapa en stadsdel där aktörerna får ett bra utbyte tillsammans. Genom att klustra olika inriktningar i anpassade byggnader kommer vi kunna utveckla visionen och värdet för våra hyresgäster snabbare, säger Jonas Obert, affärsutvecklare på GoCo Health Innovation City.

Samtalen med Atleva inleddes i början av 2020 och utvecklades till ett nära samarbete. Representanter från GoCo och Atleva, inklusive koncernens egen arkitekt, samskapade de tre våningsplanen i GoCo Clinic och inflyttning blir i början av 2023.

– Atleva blir först ut med tre våningsplan på 4000 kvadratmeter och vi kan redan nu avslöja att det är klart med ytterligare aktörer i GoCo Clinic, som exempelvis en röntgenmottagning och ett labb som vi kommer berätta mer om inom kort, säger Jonas Obert.

– Att vi nu kan samla alla våra kliniker och 65 medarbetare i Göteborg under ett och samma tak är en enorm fördel för oss och vi ser fram emot att utveckla klustret tillsammans med övriga partners. Att processen varit bra och att vi kan flytta in i våra nya lokaler redan i början av 2023 gjorde det ännu lättare att fatta beslut, säger Ola Collin.

Länk till MyNewsdesk