Vectura Fastigheter satsar drygt 200 miljoner i Limhamns Sjöstad i Malmö

Vectura Fastigheter fortsätter satsa på samhällsfastigheter och investerar i omsorgsboende i Limhamns Sjöstad i Malmö.

Vectura kommer att bygga 74 lägenheter med en total area på 4 885 kvm samt en omkringliggande trädgård. Byggstart planeras till augusti 2018 och huset beräknas vara färdigt under våren 2020. Husfasaderna kommer att bestå av olika kulörer av tegel för att återknyta till det gamla industriområdet. Byggnaden uppförs för att kunna certifieras enligt det svenska miljöcertifieringssystemet Miljöbyggnad.

Hyresgäst blir Aleris som kommer att driva verksamheten.

”Vectura fortsätter att växa med ytterligare en satsning i Skåne. Vi är mycket glada över att över att kunna etablera oss i Limhamn tillsammans med Aleris”, säger Susanne Ekblom, VD Vectura Fastigheter.

”Det känns fantastisk att få utveckla ett boende på den mark där Skanska eller då Skånska Cementgjuteriet startade sin resa för över 130 år sedan. Historiens vingslag är både utmanande, högtidliga och otroligt stimulerande. Att dessutom få göra det göra denna affär med en långsiktig och stabil fastighetsägare som Vectura är naturligtvis extra roligt säger Daniel Fex”, affärsutvecklare på Skanska.

”När vi utformat verksamheten på våra Plaza-boenden har vi frågat äldre hur de vill ha det och kombinerat deras behov med våra medarbetares professionella kunnande och vad äldreforskningen visar. Detta har lett till en vardag där de äldres individuella behov tas tillvara, där måltiderna är en stund av glädje och samvaro, där alla som vill har rätt till minst en daglig aktivitet och där vi använder modern teknik som ökar tryggheten. Det är så ett äldreboende blir när man lyssnar på de äldre”, säger Kristin Ahne, affärsområdeschef Aleris.

Limhamns Sjöstad har under åren blivit en av Malmös mest attraktiva platser att bo på. Det satsas på ett hållbart område för alla som vill bo med ett glittrande Öresund som granne. I omgivningen finns allt man kan tänkas behöva, dessutom ligger Malmö citys breda utbud inte långt bort från Limhamns småstadsidyll.

Vectura Fastigheter

Vectura är ett fastighetsbolag, som ägs av Patricia Industries – en del av Investor AB. Vectura fokuserar på ett fåtal fastighetssegment: samhällsfastigheter, kontor och hotell. Vi förstår våra kunders affärer och behov väl. Vi är en långsiktig aktör som strävar efter att vara den självklara fastighetspartnern för våra hyresgäster.

Vectura grundades i slutet av 2012. Några av våra största kunder är Aleris, Grand Hôtel och Investor AB.

Vi hjälper till att utveckla våra kunders verksamheter genom att skapa rätt förutsättningar för deras verksamheter via våra fastigheter. Vectura medverkar i alla steg i värdekedjan, från identifiering av mark och byggrätter till förvaltning och utveckling.

Vår affär bygger på att utveckla, förvalta och äga hållbara och innovativa fastighetslösningar – vi har ingen exitstrategi.

Länk till MyNewsdesk